Na 8 maanden is de bankautomaat in Koksijde-Dorp weer operationeel

Argenta-filiaalhouders Sieglinde De Ville en Steve De Couck.© (Foto MVQ)
Argenta-filiaalhouders Sieglinde De Ville en Steve De Couck.© (Foto MVQ)
Redactie KW

In Koksijde werd het gebrek aan voldoende bankautomaten zelfs meegenomen in de verkiezingsstrijd… Met lede ogen zagen de bewoners bankfilialen sluiten en automaten verdwijnen… De laatste der (automaat)-Mohikanen in Koksijde-Dorp is sinds de digitale plofkraken op Argenta-filialen vorige zomer op non-actief gezet… Vrijdag konden filiaalhouders Steve De Couck en Sieglinde De Ville hun klanten eindelijk het goede nieuws brengen dat de automaat weer operationeel is.

Vorig jaar in april namen Steve De Couck en Sieglinde De Ville het Argenta-kantoor in de Zeelaan in Koksijde-Dorp over omdat de vorige filiaalhouder met pensioen ging. “Dat was niet makkelijk, midden in de lockdown”, zeggen Steve en Sieglinde die eerder een filiaal in Eernegem uitbaatten. “We hadden toen graag met alle klanten persoonlijk kennis willen maken, maar dat kon jammer genoeg niet. Toen in juli Argenta ten prooi viel aan enkele digitale plofkraken op oude bankautomaten werd beslist om alle 144 automaten met oude software uit voorzorg te desactiveren. Ook onze automaat behoorde tot die oude generatie, en het was trouwens ook de bedoeling om die op termijn te vervangen. Maar pas in december kregen wij het nieuwe apparaat en konden de klanten 8 maanden lang geen transacties uitvoeren. Dan moesten we nog wachten op de nieuwe software… Die is pas donderdag geïnstalleerd, maar sindsdien werkt de nieuwe automaat prima!”

Sieglinde en Steve zijn ondanks de tegenslagen best tevreden: “we merken dat we toch heel wat nieuwe klanten mogen verwelkomen! Het is dus zeker niet zo dat er in Koksijde alleen maar senioren wonen, want wij zien jong en nieuw bloed binnenkomen!”

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.