Balta sluit tijdelijk tapijtfabrieken in Waregem, Avelgem en Sint-Baafs-Vijve

© belga
Redactie KW

Tapijtproducent Balta sloot donderdag de productieafdeling van vier vestigingen in België. Het orderboek geraakt niet langer gevuld en zowat 450 arbeiders worden op tijdelijke werkloosheid gezet, minstens tot maandag.

Balta beklemtoont dat het gaat om een tijdelijke productiestop, die volgt op een terugvallende vraag bij doe-het-zelfzaken in en rond België. De productievestigingen in Zele, Waregem, Avelgem en Sint-Baafs-Vijve zijn donderdagochtend niet opgestart. Een tweede productievestiging in Sint-Baafs-Vijve en een fabriek in Tielt blijven voorlopig wel operationeel.

De tapijtproducent stelt in ons land 2.650 mensen tewerk in zes afdelingen, onder wie 2.000 arbeiders.

Kris Willaert, HR-director bij de Balta Group: “Het is duidelijk dat wij zoals alle bedrijven momenteel geconfronteerd worden met de gevolgen van het coronavirus. Er is minder vraag naar onze producten en daar willen wij de productie op afstemmen. We sluiten tijdelijk enkele vestigingen met de bedoeling om uiteraard gezond de toekomst in te gaan. We hopen uiteraard zo snel mogelijk de productie helemaal te kunnen hervatten.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier