Bakkerij en buurtwinkel Beernaert in Madonna sluit na 36 jaar

Op de foto zien we hen die alles met de bakkerij te maken hadden met v.l.n.r.: Frank, Marleen, Ulrike, Goedele en Lucrèse en vooraan de kleine Ella-Marie. (foto RB)©RB2
Op de foto zien we hen die alles met de bakkerij te maken hadden met v.l.n.r.: Frank, Marleen, Ulrike, Goedele en Lucrèse en vooraan de kleine Ella-Marie. (foto RB)©RB2
Robert Barthier
Robert Barthier Medewerker KW

Je kon er terecht voor brood, taarten, ijsjes, Lottoproducten en zelfs kranten. Bakkerij Beernaert was een uitstekend uitgeruste buurtwinkel maar nu houden de uitbaters het voor bekeken. Frank Beernaert (61) en Marleen Vanhoirelbeke (61) stoppen na 36 jaar hun goed draaiende zaak in de Klerkenstraat 171 in de Madonna. Beiden gaan met pensioen.

Frank Beernaert (60) leerde de banket- en bakkersstiel in De Groene Poorte in Brugge. Na een bescheiden start in Rumbeke in een industriële bakkerij verhuisde hij in 1984 naar de Madonna, op het huidige adres. Samen met zijn echtgenote Marleen stampte hij een mooie bakkerij uit de grond. “Wij ontmoetten elkaar in dancing Flandria in Staden en een paar jaar later, in 1981, stapten we in het huwelijksbootje” vertelt Marleen Vanhoirelbeke. “In 1984 verhuisden we naar de Madonna. In 1990 kregen we met Goedele een eerste dochter en drie jaar later vergrootte ons gezin met een tweede dochter Ulrike.”

“Frank had een mooie broodronde in de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Staden, Gits, Hooglede en de randgebieden. Daarnaast boden we meer dan 30 jaar lang op de Langemarkse woensdagmarkt onze verse zelfgemaakte producten aan. Moeder Lucrèse Decuypere (87) tekende daar met haar broodkraam present.”

Geen zwart gat

“We zijn vooral trots omdat we dagelijks verse waar konden aanbieden, zelfs taarten. Wie op eender welk tijdstip een taart vroeg, kreeg die in een mum van tijd besteld. Frank maakte zelfs ‘s avonds nog – op aanvraag – taarten klaar. Wij probeerden de klant echt als een koning te soigneren. Nu gaat de deur op slot, maar we vallen niet in een zwart gat hoor. Het is wel jammer dat we in deze coronaperiode niet buiten mogen. Maar met brood bakken voor eigen gebruik, wat knutselen en tv kijken vullen we onze dagen, die gelukkig niet zo lang meer duren als vroeger. Langs deze weg willen we vooral ook onze vele trouwe klanten danken voor het in ons gestelde vertrouwen”, besluit Marleen. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier