Bakkerij ‘Bachten de Kupe’ in Veurne opent in pand naast voormalige winkel

Kris Ryckeboer. © (foto WVH)
Redactie KW

Vorige zondag openden Kris Ryckeboer (38) en zijn vrouw Charlotte De Cleer (32) voor het eerst de deuren van hun nieuwe bakkerij ‘Bachten de Kupe’. Die vind je pal naast de vorige zaak, die het koppel vijf jaar geleden overnam van de vader van Kris.

Kris en Charlotte hadden zich de opening van hun nieuwe winkel ongetwijfeld wat feestelijker voorgesteld, maar de coronadreiging besliste er anders over. Geen handjes en geen felicitatiezoenen, wel een fles handgel aan de kassa.

“De bouwwerken zijn in april vorig jaar gestart. We keken er natuurlijk erg naar uit om de nieuwe winkel aan de Veurnaars te tonen. Daarom plaatsten we een tent op de stoep en trakteren we elke klant vandaag op een bakje koffiekoekjes. We hadden het normaal nog wat grootser aangepakt, met ook nog een koffiebar, maar die is wijselijk niet uitgereden. Anders stonden hier nog meer mensen dicht op elkaar gepakt, terwijl ze nu al buiten staan aan te schuiven”, wijst Kris, terwijl Charlotte druk bezig is om iedereen van zijn pistolets te voorzien. “Nu ja, we zullen het ons altijd herinneren als ‘de corona-opening‘”, relativeert hij.

Voldoening

Vijf jaar geleden nam het koppel de bakkerij over van Geert, de vader van Kris, die de zaak op zijn beurt overnam van zijn schoonvader. “Doorheen de jaren hebben we veel zien veranderen. De klanten nemen geen genoegen meer met de keuze tussen een bruin of wit brood, dus bieden we nu maar liefst 25 broodsoorten aan.”

“We voegen een stukje beleving toe: wachtende klanten kunnen in het atelier kijken”

“Wat niet veranderd is, is de passie voor het ambacht. We maken nog altijd het liefst alles zelf: van de meringue voor onze taarten tot de confituur in onze gebakjes. Zelfs de paaseieren mouilleer ik zelf. Daar haal ik enorm veel voldoening uit”, vervolgt hij.

Open atelier

En die werktrots mag gezien worden: vanuit de winkel kan je binnenkijken in het atelier. “Zo voegen we een stukje beleving toe voor de klanten die staan aan te schuiven, en voor mij is het leuk om hen ook eens te zien. Hen tevreden zien vertrekken en ook zien terugkeren: daarvoor doen we het tenslotte. Wij moeten steeds vaker opboksen tegen de supermarkten, maar met de nieuwe winkel kunnen we zeker het verschil maken. Die laat zien waar we voor staan en onderstreept onze ambities. We zijn mee met onze tijd en ik wil dé bakker van Veurne zijn.” (WVH)

Je vindt bakkerij ‘Bachten de Kupe’ in de Brugsesteenweg 52. Meer info: www.bachtendekupe.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier