Bakkerietje-uitbaters geven fakkel door aan dochter Elisa, na werken aan Het Pand

Nu de renovatiewerken aan Het Pand in Waregem naderen, heeft elke handelszaak uit het winkelcentrum een nieuw onderkomen gevonden. Broodjeszaak Bakkerietje verhuist voor anderhalf jaar naar een mobiele unit op de Markt. Na de werken zullen zaakvoerders Dirk Daelewijn (59) en Yolanda Nijs (60) de fakkel doorgeven aan hun dochter Elisa (30).

© (Foto PNW)

Op 1 februari 2021 gaat Het Pand helemaal dicht. Gedurende anderhalf jaar wordt de meer dan veertig jaar oude winkelgalerij onder handen genomen. Alle handelszaken krijgen nieuwe en uniforme witte luifels, waardoor ze met hogere etalages kunnen werken. Naast de vernieuwing van de gevels omvat het ontwerp ook nieuwe vloeren, een nieuw middenplein, nieuwe liften, meer groen en een opfrisbeurt voor de parkeerplaats aan de kant van de Meersstraat. Om dat alles mogelijk te maken, moeten alle handelszaken Het Pand tijdelijk verlaten. Enkel het stadhuis, Bpost, Cappuccino II, TUI en ICI Paris XL blijven op hun huidige stekje zitten.

Broodjeszaak Bakkerietje trekt naar een mobiele unit op de Markt, die net voor de dekenij komt. “De winkel staat net naast de schoolpoort van de Sint-Paulusschool campus Hemelvaart. Dat levert heel wat passage van potentiële klanten op, wat mooi meegenomen is”, lacht Elisa Daelewijn, die samen met haar ouders de broodjeszaak uitbaat. “We zijn erg blij dat het stadsbestuur een oplossing zocht voor ons. De nieuwe winkel ligt slechts op enkele honderden meters van de oude, al zal het puzzelen worden om alle ovens, diepvriezers en machines in de mobiele winkelruimte te krijgen. Maar we zien het volledig zitten.”

Tijdens de renovatiewerken, die tegen Waregem Koerse 2022 afgerond moeten zijn, krijgt de bestaande winkel een opfrisbeurt. Achter de schermen komen er ook enkele verschuivingen. Eens het Bakkerietje weer op zijn vertrouwde stek zit, neemt Elisa de zaak over. “Voor de klanten verandert er niets, want mijn moeder en vader blijven de vaste gezichten, tot aan hun pensioen”, zegt Elisa, die accountancy-fiscaliteit studeerde, maar al vijf jaar fulltime in de zaak staat. “Mijn broer werkt bij de autokeuring en mijn zus is spoedarts. Allebei hadden ze geen interesse om het Bakkerietje over te nemen. Ik wel, en daar zijn mijn ouders blij om.”

Grote plannen heeft Elisa voorlopig niet. De broodjeszaak draait goed, vindt ze. “Wel wil ik op termijn werk maken van een ruimer assortiment, met bijvoorbeeld glutenvrije producten en vegetarische alternatieven. Gezonde voeding blijft aan belang winnen, merken we”, besluit Elisa. Nog tot begin januari kan je het Bakkerietje in Het Pand vinden, tijdens de eerste week van 2021 verhuist de zaak naar de mobiele winkel op de Markt.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.