Aviflora blijft open, maar moet nu écht wel snel schulden gaan afbetalen

Redactie KW

Er zijn verschillende pistes om het voortbestaan van Aviflora in Ingelmunster te garanderen, zo maakt zaakvoerder Marnick Goossens zich sterk.

Al enkele maanden zijn er problemen met schuldeisers in het familiepark in Ingelmunster. Op 15 januari werd de aanvraag tot Wetgeving op de Continuïteit van de Onderneming (WCO) aanvaard door de Rechtbank van Koophandel in Kortrijk. Deze liep vorige woensdag 1 april af.

“In deze periode worden de openstaande schulden bevroren. Zo kan er gewerkt worden aan oplossingen”, zegt zaakvoerder Marnick Goosens. “Op welke punten gaan we besparen, hoe gaan we herstructureren, waar kunnen we meer inkomsten genereren, enzovoort. “Veertien dagen voor het einde van de WCO werd een verlening aangevraagd. In 2,5 maand tijd is het immers moeilijk om alles op orde te stellen. De verlenging werd door de rechtbank echter niet ingewilligd. Concreet betekent het dat Aviflora wél verder open blijft, maar dat we nu dadelijk werk moeten maken van de betaling van de openstaande schulden. Er zijn verschillende pistes om het voortbestaan van Aviflora te garanderen. Daar moet nu echter dadelijk werk van worden gemaakt”, besluit de zaakvoerder.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.