Aurélie en Brecht pakken uit met webshop Puur Plant

Aurélie en Brecht hebben liefst 438 planten in hun huis staan. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Aurélie Feys en Brecht Coene zijn de zaakvoerders van Puur Plant: een nieuwe webshop voor exotische en tropische kamerplanten. “We voorzien een plantastisch en kwalitatief aanbod voor zowel de beginnende als ervaren plantenliefhebbers.”

Planten in huis hebben is een must voor Aurélie Feys (27) en Brecht Coene (28). Hun huis, veranda en extra kamer is nu de locatie van 438 al dan niet exotische planten. “Het begon met hier een plantje en daar nog een plantje. We zien beiden graag planten en wilden zelfs een jungle maken van ons huis”, lacht Aurélie, die een opleiding kinderverpleegster genoot.

“We zagen het groter dan enkele planten. Als je thuiskomt in een huis vol planten geeft dat een warm gevoel. Een huis met planten doet relaxeren”, aldus Brecht, die een opleiding kok volgde in de hotelscholen van Brugge en Koksijde. Hij is ook een fervente skater. “Ik heb niet veel vrije tijd meer, maar ik moet af en toe mijn hoofd eens buiten kunnen steken”, zegt Brecht.

Onze gedeelde hobby is een gezamenlijke passie geworden

Beiden zijn geboeid door de plantenwereld. “Ik heb schriftjes volgeschreven met namen van alle mogelijke plantensoorten van toen ik 13 was. Het begint bij zelf iets kweken en een mooi resultaat zien. Zo zijn we er beiden ingerold”, aldus Aurélie. “Onze gedeelde hobby is een gezamenlijke passie geworden die een beetje uit de hand gelopen is. We hebben nu 438 planten in huis.”

Advies

Volgens Brecht en Aurélie is planten kweken een soort huishouden. “Behalve onze hondjes en kippen zijn de planten onze kindjes. Planten vragen aandacht. Staan ze niet te droog of te nat, hebben ze licht genoeg?” Om hun verzameling verder uit te breiden ging het koppel zoeken op internet. “Het viel ons op dat er in West-Vlaanderen amper thuisleveranciers zijn waar wij konden bestellen. We moesten daarvoor naar Gent, Brugge, Antwerpen of Rijsel”, vertelt Aurélie.

Toen ontstond het idee om zelf een webshop in het leven te roepen. “Van de 438 planten willen we er 120 houden. Andere planten komen op de webshop. Het assortiment wordt elke maand aangevuld met nieuwe en/of andere planten.”

In de webshop zijn ook benodigdheden te koop en geven de zaakvoerders advies en informatie. “We verzorgen ook een gratis levering binnen een straal van 10 kilometer vanuit Harelbeke. Gratis ophalen kan na de kantooruren.” Ook voor de toekomst hebben Aurélie en Brecht plannen. “Een vaste winkel? Misschien kunnen we dat later beginnen. Het zegt ons wel iets.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier