Artiest bakt pannenkoeken: Rudi De Dejonghe levert met Sweetie & Saltie aan huis

Rudi Dejonghe en Sharon Legrand: "We kozen het recept dat we zelf het lekkerst vonden." © MV
Redactie KW

Rudi Dejonghe is dj en zanger van Alex, Rudi en Ilse. Hij is ook een van de organisatoren van het EK-dorp en de zomerbar in Geluwe. Door het coronavirus valt dat nu allemaal in het water. Artiest Rudi kocht een kleine foodtruck, bakt nu pannenkoeken en wafels en zijn vriendin Sharon Legrand levert die aan huis.

“Het is voor mij ‘back to the roots'”, lacht Rudi (49). “Lang geleden was ik voor een periode van 20 jaar kok in het leger. Eerst in de kazerne van Doornik en later in Ieper. Nadien gaf ik les aan de internationale militaire koksschool in Sint-Kruis Brugge. Tien maanden geleden kochten we een foodtruck: Sweetie & Saltie. Niet om hiermee naar foodtruckfestivals te gaan. We kiezen voor privéfeestjes en openbare evenementen. We bieden dan wafels, pannenkoeken, pasta’s en roomijs aan. We passen ons aan aan de wens van de klanten. Dit doen we in bijberoep.”

“De coronacrisis zorgde bij mij eerst voor paniek. Ik sliep niet meer want alles werd afgelast. Met Alex, Rudi en Ilse hadden we elk weekend een optreden. Met Entertaining Agency run ik ook een evenementenbureau. Ik mis die ambiance en fans. Wat we nu doen is ook plezant, maar optreden is leuker. Gelukkig heb ik nu geen tijd om me te vervelen.”

Moederdag

Sharon Legrand is verkoopster in de damesboetiek Toppio in de Menenstraat in Ieper. “Nu de winkel noodgedwongen nog is gesloten, help ik Rudi”, vertelt ze. “Ik lever de pannenkoeken en wafels in een ruime regio. Tot in Poperinge, Roeselare en Kortrijk toe. Er is dan een minimumafname van 20 pannenkoeken of wafels. We leveren elke dag, behalve op zondag. Voor Moederdag komende zondag maken we uiteraard een uitzondering.”

Wat we nu doen is ook plezant, maar optreden is leuker

De pannenkoeken zijn gebakken volgens een eigen uniek recept. Enkel verse ingrediënten. Kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers zijn uit den boze. “Het is een combinatie van verschillende recepten die we probeerden”, vertelt Rudi. “Uiteindelijk kozen we voor wat we zelf het lekkerst vonden. We gebruiken scharreleieren omdat dat de beste eieren zijn. De reacties op de sociale media zijn heel positief. We zijn gestart met pannenkoeken maar nu bakken we ook appelwafels. Ook volgens een eigen recept.”

Afhalen

Rudi Dejonghe groeide op in Nieuwpoort en verhuisde vervolgens naar Ieper. Ondertussen woont hij al jarenlang in Wervik. Sedert anderhalf jaar in de Komenstraat, vlakbij de supermarkt Aldi. “Ik bak de pannenkoeken in de voormiddag in de garage”, vertelt Rudi. “De mensen kunnen gerust zelf komen afhalen. In de buurt is er voldoende parking.”

Sweetie & Saltie leverde ook al gratis pannenkoeken aan Love in Action in de Scherpenheuvelstraat en instellingen De Fakkel in Laagweg en vzw O2 in de Speiestraat. Wie 10 pannenkoeken bestelt, betaalt 10 euro en krijgt er 2 extra. De appelwafels kosten 10 euro voor 8 stuks of 5 euro voor 3 stuks. Tenslotte nog deze tip van ‘chef’ Rudi. “Warm de pannenkoeken liefst niet op in de magnetron, maar in een pannetje. Zo behouden ze hun smaak en structuur optimaal. Invriezen kan natuurlijk ook, verpakt in plasticfolie.”

(EDB)

Info: www.sweetieensaltie.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier