Ardo neemt Canadees bedrijf over

© ardo.com
Redactie KW

Diepvriesgroentereus Ardo neemt het Canadese bedrijf VLM Foods over, een leverancier van verwerkte voeding in Noord-Amerika. Het is voor het familiebedrijf uit Ardooie de eerste overname buiten Europa.

Ardo is Europees marktleider voor vriesverse groenten, kruiden en fruit. Met een wereldwijde verkoop van 780.000 ton, 20 productie-, distributie- en verpakkingeenheden in acht Europese landen, 3.800 medewerkers en een omzet van 868 miljoen euro is de groep van de families Haspeslagh een reus in de sector. Ardo doet met VLM Foods uit Montreal nu zijn eerste overname buiten Europa. VLM Foods is goed voor een omzet van 129 miljoen euro en is gespecialiseerd in het aankopen en leveren van vriesverse groenten, fruit en kruiden, speciale granen en proteïnen voor de retail, foodservice en industriële sectoren.

“Beide bedrijven werkten al langer samen”, aldus woordvoerster Heidi Goovaerts. VLM Foods is ook gereputeerd voor zijn kennis rond import, douane en voedselveiligheid. Met de overname – Ardo neemt een meerderheidsbelang, maar wil daar geen bedrag over prijsgeven – willen de West-Vlamingen groeien op de Noord-Amerikaanse markt. Ardo mikt onder meer op de grote appetijt in de VS voor bioproducten, waar Europese bedrijven al een stap verder in staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier