APZI en Voka West-Vlaanderen worden een organisatie

Voka en APZI werkten al vaker samen, maar nu treden ze ook naar buiten als Apzi-Voka West-Vlaanderen. © belga
Redactie KW

APZI, de vereniging van de private havenondernemingen in Zeebrugge, en Voka, de kamer van koophandel West-Vlaanderen, worden een organisatie. Beide werkten al vaker samen, maar nu treden ze ook naar buiten als Apzi-Voka West-Vlaanderen.

“Naast de belangenbehartiging zal Apzi-Voka West-Vlaanderen een performante dienstverlening ontwikkelen die specifiek gericht is op de havenbedrijven in Zeebrugge“, vertelt Voorzitter van APZI vzw Marc Adriansens. De eengemaakte organisatie zal onder andere opleidingen, netwerkactiviteiten en informatiesessies aanbieden en er komt een eengemaakte communicatie.

Ook Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, is erg tevreden met de versterkte samenwerking. “Met deze overeenkomst integreren we de werking van beide organisaties, waardoor we een betere dienstverlening zullen kunnen aanbieden.”

Beide organisaties werkten al sinds 2011 samen op het vlak van belangenbehartiging. In 2014 werd dit geconcretiseerd met de oprichting van de havencel West-Vlaanderen. Via dat overlegplatform zorgden APZI en Voka West-Vlaanderen voor een gezamenlijke belangenbehartiging voor de bedrijven in Zeebrugge. Nu zetten de organisaties een volgende stap en zullen ze als een organisatie met een stem naar buiten komen om de belangen van de Zeebrugse havenbedrijven te verdedigen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten