Anthony en Eline uit Oostkamp willen je verleiden met likeuren

Eline Loosveldt en Anthony Demaseure. (foto GST)
Eline Loosveldt en Anthony Demaseure. (foto GST)
Redactie KW

Eline Loosveldt (21) en Anthony Demaseure (24) uit de Schooldreef in Oostkamp hebben de lockdownperiode aangegrepen om hun droom waar te maken. Ze hebben hun eigen kleinschalig bedrijf PureLiquor opgericht, waarmee ze hun eigen ambachtelijke likeuren op de markt willen brengen.

Anthony werkt als barman in de Queens in Oostkamp, maar de vele tijd die was vrijgekomen in de twee lockdownperiodes gebruikte hij om samen met zijn vriendin Eline, een studente handelswetenschappen, een eerste likeur samen te stellen en op de markt te brengen.

“Ik heb beroepsmatig al veel te maken met drankjes en vanuit die passie is het idee tijdens de eerste lockdown gegroeid om daar buiten mijn werk als barman mee aan de slag te gaan”, zegt Anthony. “De keuze om een limoncello te maken lag een beetje voor de hand, aangezien ik die al heel dikwijls voor eigen gebruik heb gemaakt. Nu had ik tijd om het recept op punt te stellen en samen met mijn vriendin verder te verfijnen tot een lekkere limoncello. Onze eerste liters hebben we in kleine flesjes verdeeld bij familie en vrienden, om zo een groot testpubliek te hebben. Hun reacties overtuigden ons dat we een goed product hebben, en dat we de limoncello op de markt kunnen brengen.”

Anthony en Eline doen dat allemaal in hun appartement in de Schooldreef, van het schillen van de citroenen tot het bottelen in 75-centiliterflessen. Maar het jonge koppel zit niet stil en experimenteert met sinaasappelschillen om tegen de zomer een arancello klaar te hebben.

Limited Edition

“Het is onze bedoeling om drie zomer- en drie winterlikeuren op de markt te brengen, en tussendoor een limited edition , maar dat staat wel nog niet op punt. We experimenten nu met een combinatie van pompelmoes en rozemarijn, voor een van onze volgende likeuren.”

De ambachtelijke limoncello heeft een alcoholpercentage van 31% en is te verkrijgen bij Anthony en Eline zelf.

(GST)

Meer info: 0483 66 33 53 of via Facebook en Instagram PureLiquor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier