Animatie en Containercup in Roeselare tijdens Weekend van de Klant

De containercup op de markt vlnr. Jordi Temmerman, Louis Vandepitte, Brigitte Hollevoet, Wouter Blomme, Liederik Cordonni © Stefaan Beel
Peter Soete

In Roeselare viel er voor het Weekend van de Klant heel wat te beleven. Unizo, de POM, OC West en de provincie West-Vlaanderen gaan namelijk op zoek naar de sterkste handelaar van de provincie. De Containercup hield hiervoor zaterdagnamiddag halt in Roeselare.

“De West-Vlaamse handelaars kunnen tijdens het Weekend van de Klant meedoen aan de wedstrijd #sterksteWVLhandelaar2020. Daarbij worden de ondernemers getest op hun online aanwezigheid, maar ook op hun fysieke sterkte via de Containercup van Company Games”, begint Wouter Blomme, directeur van Unizo West-Vlaanderen.

“Maar het belang van een fysieke winkel met goed advies en service na verkoop wordt ook meer dan ooit geapprecieerd door de consument. De klanten waarderen het fysieke contact van het winkelen. Als Unizo zijn wij, ondanks corona, best tevreden over het Weekend van de Klant. Uit een enquête afgenomen door Unizo en Comeos blijkt dat bijna 75% van de consumenten sinds corona dichter bij huis winkelt en dan nog het liefst in de eigen stad of gemeente.”

Dat konden wij zelf constateren toen wij door de winkelstraten wandelden. Veel bezoekers waren van Roeselare zelf of dichte omgeving en zij konden opnieuw proeven van ‘fun shopping’. Er was animatie met verschillende komische groepjes die straattheater opvoerden. Er liepen gracieuze steltenlopers en piccolo’s met kleine attenties. De coronamaatregelen werden goed opgevolgd.

Triene Vanhaverbeke, Rien Deleu en Thomas Maes zongen als De Peegies een lied voor de handelaars. Burgemeester Declercq was aanwezig met bloemen op het terras van café Moustache.
Triene Vanhaverbeke, Rien Deleu en Thomas Maes zongen als De Peegies een lied voor de handelaars. Burgemeester Declercq was aanwezig met bloemen op het terras van café Moustache.© Stefaan Beel

Slingeren aan monkey bar

De handelaars werden fysiek uitgedaagd in de sportcontainer van Company Games. In Roeselare kwam de container langs op zaterdagnamiddag en tien sportieve kandidaten moesten lopen op een loopband, roeien, een golfballetje putten, zo veel mogelijk weg en weer ‘slingeren’ aan een monkey bar, gewichtheffen, fietsen en zo veel mogelijk basketballen in de korf te gooien.

We strikten de 50-jarige Rudi Dejonghe van Entertaining agency na zijn zevenkamp. “Ik heb me ongelooflijk geamuseerd tijdens deze Containercup. Ik doe graag survivals of loopwedstrijden met hindernissen. Ik kom uit Wervik en tijdens mijn uithoudings- en behendigheidsproeven is mijn vriendin de winkelstraten gaan verkennen. Nu maar hopen dat we niet tot boven ons hoofd gepakt en gezakt naar Wervik moeten terugkeren (lacht).”

(PS/foto’s SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier