Ana Moura, selfmade ondernemer met haar eigen Beauty Clinic

Ana Moura (33) runt al ruim een jaar haar Beauty Clinic in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ana is een van de West-Vlaamse micro-ondernemers.

Ana Moura in haar Beauty Clinic: “Ik droom van een grote winkel in de Kortrijkse winkelstraat.” ( © EDB

Ana Moura kon haar zaak starten door een financiering via MicroStart. Zo kon ze een klein bedrag lenen om het nodige materiaal aan te kopen.

OKAN-klas

Ana Moura vluchtte uit Angola en kwam in België aan toen ze 16 jaar oud was. Ana Moura kwam in 2001 in het asielcentrum van Wervik terecht. Ze kon er naar de OKAN-klas gaan. Na drie jaar verhuisde ze naar een studio in Ieper. Ze genoot er een kappersopleiding in het KTA, terwijl ze ook schoonheidszorgen volgde in avondschool.

Ik vond werk bij kapsalon Joëlle in Menen, waar ik stage gelopen had. Ik werkte daarna ook in een kapsalon en ging nog poetsen in Kortrijk.”

Ana volgde een opleiding bedrijfsbeheer om zo haar eigen zaak te kunnen oprichten en startte Beauty Clinic Moura in Kortrijk. Ze volgde nog verschillende cursussen en biedt nu naast gewone schoonheidszorgen ondermeer ook haarextensions, Chinese geneeswijzen en massages, plasma-facelift correctie, cupping-therapie en epileren van wenkbrauwen met draad aan. Ze volgde ook een opleiding om mensen met kanker te masseren om dit ook op vrijwillige basis te kunnen doen in een ziekenhuis.

Zaak uitbreiden

Ana woont nu samen met haar zoon van 10 jaar in Kuurne. Ze houdt van fitnessen en shoppen en is ondertussen haar zaak aan het uitbreiden. “Ik droom van een grote winkel in de Kortrijkse winkelstraat, want hier komt niet zoveel volk voorbij.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.