Alstom bevestigt overnamegesprekken met Bombardier

© REUTERS
Redactie KW

De Franse treinbouwer Alstom heeft maandag bevestigd dat er gesprekken lopen met Bombardier over een mogelijke overname van de spooractiviteiten van de Canadese groep. De gesprekken zijn nog lopende, en er is nog geen finale beslissing genomen, aldus Alstom.

Bombardier maakt zowel vliegtuigen als treinen. Volgens het financiële persbureau Bloomberg zou de overname van de spooractiviteiten 7 miljard dollar kosten.

Indien het tot een overname komt, zou Alstom de op een na grootste treinmaker ter wereld worden, na de Chinese reus CRCC. In 2019 werd een fusie tussen Alstom en de spooractiviteiten van het Duitse Siemens nog door de Europese Commissie tegengehouden.

Bombardier heeft heel wat schulden, en heeft al verscheidene onderdelen afgestoten.

Alstom en Bombardier hebben beiden activiteiten in België. Alstom is actief met twee competentiecentra en meer dan duizend werknemers in Charleroi en Brussel, Bombardier heeft een fabriek in Brugge.

Bij Bombardier in Brugge wachten de vakbonden voorlopig af wat de impact van de mogelijke overname zal zijn. “Momenteel vrezen we nog niet voor banen. We voorspellen dat een overname vooral zal te voelen zijn in Duitsland en niet in de vestiging in Brugge. Maar alles kan natuurlijk nog veranderen”, vertelt Henk Deprez van het ABVV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier