“Alle keuzes tijdens één bezoek”

Redactie KW

Projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft een primeur in onze streek: in de gloednieuwe toonzaal bevindt zich een ‘virtual room’. Daar kan je alle materialen voor je nieuwbouw aanraken en ervaren, en meteen daarna in een virtual reality-ruimte je toekomstige woonst bezichtigen.

Groep Huyzentruyt wil ook in 2021 een moderne koers aanhouden. Met het optrekken van een splinternieuw gebouw – vlak naast het hoofdkantoor in Beveren-Leie – zet het West-Vlaamse familiebedrijf die ambitie alvast kracht bij. De nieuwbouw staat, dankzij de meest recente gaming software , helemaal in het teken van beleving.

Uren tijd besparen

“In onze nieuwe toonzaal zullen huizenjagers niet enkel hun nieuwe woning zien, maar ook voelen, nog vóór de eerste steen is gelegd,” zegt Dries Verhaeghe, marketingdirecteur van Groep Huyzentruyt.

“Tot voor kort moesten de meeste klanten verschillende toonzalen bezoeken, verspreid over het land, om hun droomwoning samen te stellen. Dat was op z’n zachtst gezegd een heel avontuur. Nu kunnen ze alle keuzes tijdens één bezoek onder één dak maken en zo uren tijd uitsparen. De nieuwe technologie stelt ons in staat om alle keuzes van de klant meteen te visualiseren op een groot touchscreen. Op die manier kunnen klanten voortaan virtueel door hun zelf samengestelde woning of flat wandelen. Past die vloer wel bij onze nieuwe keuken? Zal het werkblad wel mooi uitkomen? En welke kleur past het best op de muur? Het zijn vragen die vanaf nu onmiddellijk zullen kunnen beantwoord worden.”

Ruiken en voelen

“Naast deze visuele beleving, hebben we ook alle materialen ter plaatse in onze toonzaal. Zo zal je op de bovenste verdieping verschillende ‘boxen’ kunnen binnenwandelen. Per box zal je verschillende materialen kunnen bekijken, vastpakken en met elkaar vergelijken. Gaande van de keuken van je dromen, over het gewenste sanitair, tot deuren, trappen en ventilatie toe. Tussen de ‘boxen’ door is het dan weer mogelijk om allerhande afwerkingen grondig te testen en aan te voelen. Zo kan je kiezen uit niet minder dan negentig soorten verschillende tegels of parket, net als klinken, kranen, enzovoort. Kortom, noem het op en de kans is groot dat we het hebben,” lacht Verhaeghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier