Alle inwoners krijgen weldra hun Diksmuidebonnen

Het werd al aangekondigd in de lente en nu is het zover: alle inwoners zullen Diksmuidebonnen ontvangen. Stad Diksmuide voorziet voor ieder gezin en elke alleenstaande standaard één Diksmuidebon ter waarde van 10 euro. Voor iedere extra persoon in het gezin wordt nog eens een extra Diksmuidebon voorzien.

Burgemeester Lies Laridon presenteert een Diksmuidebon. © ACK

Een voorbeeld: een alleenstaande mama met twee kinderen ontvangt 40 euro aan Diksmuidebonnen. Eén bon voor het gezin plus drie bonnen voor het totale aantal gezinsleden. Een alleenstaande zonder kinderen krijgt 20 euro aan Diksmuidebonnen. Eén voor het gezin en één voor het enige gezinslid.

Op naam

Het stadsbestuur verzekert dat men de bonnen begin december zal ontvangen. Ze blijven een jaar geldig. De bonnen staan, om diefstal en misbruik te voorkomen, op naam en beschikken over een unieke QR-code.

De Diksmuidebonnen zijn te gebruiken bij verschillende Diksmuidse handelaars en marktkramers die te herkennen zijn aan de raamstickers. Een overzicht vind je binnenkort op www.diksmuide.be/diksmuidebon. Handelaars kunnen intekenen via volgende link: https://benelux.ccvconnect.eu/boarding/?community=diksmuide.

Geen eindejaarsactie

Het schenken van de Diksmuidebonnen is een steun zowel naar de bevolking toe als naar de lokale handelaars. Diksmuide pompt op die manier 250.000 euro in de lokale economie. “Wil je een origineel geschenk onder de kerstboom? Kijk dan eens naar de uitgebreide keuze die Diksmuidse handelaars bieden en betaal met een Diksmuidebon. Zo wordt de lokale handel gesteund”, klinkt het.

Het stadsbestuur besliste ook om de eindejaarsactie niet te laten doorgaan. Ze stellen dit uit tot in het voorjaar van 2021 en vormen het om tot een lenteactie. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.