Aldi-medewerker blijkt nooit positief te hebben getest op coronavirus

© (Foto MPM)
Olaf Verhaeghe

De medewerker van Aldi Menen die vorige vrijdag aangaf besmet te zijn met het coronavirus, testte nooit positief op het virus. Dat bevestigt Jason Sevestre, communicatieverantwoordelijke van Aldi. Het Meense filiaal was vrijdag wel urenlang dicht, werd volledig ontsmet en ook alle niet-verpakte producten werden vernietigd. Of er sancties volgen tegen de werknemer, is niet bekend.

Vorige week vrijdagmiddag gingen de deuren van Aldi in Menen heel onverwacht dicht. Aanleiding voor de vroegtijdige sluiting: een positieve coronatest bij een nieuwe medewerker van de winkel. De hele winkel werd uit voorzorg ontsmet, alle producten die niet verpakt waren, vernietigd en alle collega’s van de man werden aan een test onderworpen.

Alleen blijkt de man nooit positief te hebben getest op het coronavirus. “Hij meldde zich vrijdag wel ziek en zei dat hij besmet was. Dat heeft bij ons alle nodige procedures in werking doen treden”, zegt Jason Sevestre, communicatieverantwoordelijke van Aldi. “Vandaag is inderdaad duidelijk geworden dat de medewerker, die nog niet lang bij Aldi werkt, niet positief testte.” Of de man zich überhaupt heeft laten testen, kan Aldi niet bevestigen, noch ontkennen.

De gevolgen voor de Meense winkel zijn echter niet min. De hele zaterdag lag het aantal klanten dat er over de vloer kwam, een heel stuk lager dan normaal. Het omzetverlies loopt dan ook fors op. “Over eventuele sancties kan ik niet uitweiden“, aldus Jason Sevestre nog. “Dat is interne keuken.” (OV/MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten