ALDI Izegem opent tijdelijke vestiging in tent; nieuwbouw met ondergrondse parking klaar tegen lente 2022

De tent op de parking van Top Interieur is ongeveer 1.000 vierkante meter groot.
De tent op de parking van Top Interieur is ongeveer 1.000 vierkante meter groot.
Wouter Vander Stricht

Woensdag 30 juni opent ALDI een tijdelijke winkel aan de Ambachtenstraat in Izegem, op de parking van meubelwinkel Top Interieur. De tijdelijke winkel wordt opgetrokken in een tent van ongeveer 1.000 vierkante meter. Op die manier wordt de periode van de nieuwbouwwerken overbrugd. Op debestaande winkelsite langs de Krekelmotestraat verrijst straks immers een gloednieuwe winkel.

“De winkel in de Krekelmotestraat was te klein geworden voor het groeiend aanbod en beantwoordt niet langer aan de wensen van de klant. Om het winkelcomfort van de klanten te verhogen, besliste ALDI om er een nieuwe, veel ruimere winkel te bouwen van zo’n 1.300 vierkante meter. Een uitbreiding in vergelijking met de huidige van 900 vierkante meter. Om dit te realiseren, zal de nieuwe winkel een ondergrondse parking krijgen waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor extra winkeloppervlakte”, duidt communicatieverantwoordelijke Jason Sevestre van ALDI.

Afbraak start op 1 juli

“Om de inwoners van Izegem en omstreken van dienst te blijven, wijken we tijdelijk uit naar de parking van Top Interieur, enkele honderden meter verderop. Ook daar zullen alle bekende acties en het volledige assortiment van ALDI terug te vinden zijn, inclusief het aanbod verse groenten en fruit en het vers vlees. De afbraakwerken aan de Krekelmotestraat gaan donderdag 1 juli van start. Tegen de lente van 2022 zal de nieuwbouw in gebruik genomen kunnen worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier