Albert Heijn ziet toekomstmuziek in Veurne

De Pannestraat, site bedrijvenpark Ten Bogaerde, is een strategische ligging.©Myriam Van den Putte
De Pannestraat, site bedrijvenpark Ten Bogaerde, is een strategische ligging.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In tien jaar tijd heeft de grootste Nederlandse supermarktketen Albert Heijn ook Vlaanderen veroverd met intussen al 25 eigen filialen en 35 franchisewinkels. Het management mikt nu op Veurne voor een volgende vestiging. Daarbij spelen de strategische ligging en een stad in volle expansie ongetwijfeld een rol.

Maar de opening zal niet meteen voor morgen zijn, want dergelijke bouwdossiers zijn complex. Er komen heel wat facetten bij kijken die een rol spelen om een omgevingsvergunning toe te kennen: de omvang van het bedrijf, de hoogte, de brandveiligheid, de ontsluiting, een mobiliteitsstudie … Wel heeft het College van Burgemeester en Schepenen Veurne een vergunning afgeleverd waarbij de adviezen van diverse instanties werden meegenomen en nadat er openbaar onderzoek werd gedaan. De bouwheer plant het nieuwe filiaal op de site ter hoogte van bedrijvenpark ‘Ten Bogaerde’ aan De Pannestraat. Zoals bij elk dossier is er een gele affiche op de site geplaatst met daarop de limietdatum waarop er eventueel bezwaar kan worden aangetekend en de beslissing van het schepencollege kan worden aangevochten bij de deputatie.

Een Albert Heijn-filiaal in Veurne zou de volgende stap zijn in het streefdoel naar 100 vestigingen in ons land. Ondanks het coronajaar is Albert Heijn er toch in geslaagd om te blijven investeren en werden er 9 winkels in Vlaanderen geopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier