Albert Heijn opent in 2022 supermarkt in het Waregemse Pand

Een vertegenwoordiging van Albert Heijn (vooraan) met schepenen en vertegenwoordigers van het autonoom gemeentebedrijf Wagso voor de ingang van het Pand, gezien vanaf het marktplein. © DJW
Redactie KW

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn opent midden 2022 in het dan vernieuwde Pand een nieuw filiaal op een oppervlakte van 2.000 vierkante meter. De vestiging komt waar nu de Smatch gevestigd is, tussen de huidige Press Shop en café ‘t Peerdeke.

Zowel de krantenwinkel als de horecazaak worden gesloopt en maken ruimte voor respectievelijk een lift vanuit de ondergrondse parking en een brede toegang tot het Pand vanaf de parking in de Meersstraat.

Dat gebeurt allemaal tijdens de ingrijpende renovatiewerken van het Pand die in februari 2021 starten en af moeten zijn in de zomer van 2022. Tegen dan zal ook Albert Heijn klaar zijn voor de opening van zijn nieuwe vestiging in Waregem.

Unieke kans

“Voor ons is het unieke opportuniteit om in het centrum van een stad een zaak te openen”, zegt Ann Maes van Albert Heijn. “Wij zijn heel tevreden dat Waregem ons daartoe de kans geeft. Uit marktonderzoek blijkt dat het klantenpotentieel er groot is. En de locatie in het Pand is fantastisch, gezien de ruime parkings in de omgeving en de vlotte toegankelijkheid van en naar het stadscentrum.” Albert Heijn zou zo ook minstens 40 jobs creëren.

Ook schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie is tevreden. “Albert Heijn wordt voor het vernieuwde Pand zeker de absolute publiekstrekker. Die moet andere retailzaken en detailhandels ertoe aanzetten om zelf ook een ruimte te huren en er een winkel te openen. Wij zijn intussen met verschillende zaken in onderhandeling. Meer nieuws daarover volgt na de zomervakantie.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier