Al meer dan 700 mensen bestelden aperitief. Klink jij zaterdag mee op onze coronahelden?

Louis Ottevaere en Feysal Ahwaz heffen alvast het glas. (gf)
Redactie KW

Op zaterdag 16 mei klinken we met zijn allen op de coronahelden. En we doen dat met drankjes die ook de lokale horeca steunen. #cheersfortheheroes is een initiatief van drie Kortrijkse (horeca)ondernemers. “Op 16 mei leveren meer dan honderd lokale horecazaken, waarvan 63 in West-Vlaanderen, aperitiefboxen op bestelling. Zo kan iedereen klinken vanuit zijn kot op de helden die zich inzetten tegen het coronavirus. Momenteel hebben we al meer dan 700 bestellingen binnen.” Donderdag 14 mei is de laatste kans om je aperitief te bestellen.

De helden, het is een begrip op zich geworden tijdens de coronacrisis. Van de vuilnisophaler tot de supermarktbediende, van verpleegkundige tot postbode. Iedereen die kon, bleef aan het werk. Wie verplicht moest sluiten, keek toe vanuit zijn kot. Feysal Ahwaz en Louis Ottevaere van eat-easy-bar Nude en Guillaume Lambrecht van Deluxe Distillery waren het lange stilzitten beu en besloten een actie op poten te zetten om de lokale horeca te steunen, maar ook om de helden te bedanken. “Omdat het idee goed aansloeg, besloten we om onze website en diensten open te stellen voor alle Belgische horecazaken”, aldus de ondernemers. Ook Hannes Coudenys schaarde zich met Hurae achter het initiatief.

De deelnemende zaken mochten zelf hun box samenstellen met de specialiteiten van het huis. “We vroegen om hun huiscocktail erin te doen of iets wat typerend is voor de zaak. Sommige restaurants boden een volledig tapasbord met bijhorende wijn aan.”

Lokaal werken

“Vanuit de organisatie vroegen we wel aan de horecazaken om lokaal te werken en met Belgische producten. Een Belgische gin, een fris streekbiertje of lokale appetijt. We voorzien natuurlijk ook een non-alcoholisch aanbod.” Per verkochte box gaat er ook 3 euro integraal naar Clapandact. Via dit initiatief vragen de Belgische universitaire ziekenhuizen om hun onderzoek naar infectieziekten financieel te steunen. (TVK/OV)

www.cheersfortheheroes.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten