Agro Expo focust op varkenssector, wortels en aardbeien

Er wordt hard getimmerd aan de nieuwe editie van Agro Expo. V.l.n.r. Frans Loontjens, Jacques Monballieu, André Debruyne, Rik Decadt (REO Veiling), Michel Vulsteke, Marc Debode, Kris Van Luchem (KBC), Joke Willems en Kris Deguffroy. © Foto JVM
Philippe Verhaest

De 17de editie van Agro Expo Vlaanderen zal eind januari weer een bomvol programma aanbieden. Dit jaar ligt de focus op wortels en aardbeien en wordt ook de varkenssector extra in de kijker gezet.

Agro Expo Vlaanderen, dat traditioneel tweejaarlijks plaatsvindt in de Roeselaarse Expohallen, is uitgegroeid tot een begrip in land- en tuinbouwmiddens. Van zaterdag 23 tot en met maandag 25 januari 2016 vindt al de 17de editie plaats. Dit jaar gaat er extra veel aandacht naar de noodlijdende varkenssector. Zo worden er op beurs heuse varkenseilanden en -kennisstraten ingericht, waar alle actoren van de varkensindustrie hun krachten zullen bundelen. Met recht en reden, want van de ongeveer 5.000 Belgische varkenshouders is ruim de helft in West-Vlaanderen gelokaliseerd. Op maandag 25 januari staat er een groots debat tussen alle betrokken partijen binnen de varkenshouderij op het programma.

Daarnaast worden tijdens deze editie wortelen en aardbeien in de kijker gezet. Agro Expo gaat op zoek naar het meest innovatieve en duurzame aardbeienbedrijf en de stand van REO Veiling zal helemaal aan de aardbei opgehangen worden. Het gewas zal dit jaar voor het eerst de kaap van de 5 miljoen kilogram op de veiling overschrijden en is daarmee het vierde belangrijkste product op de versmarkt geworden.

De organisatoren van Agro Expo gaan ook op zoek naar de beste hobbykok die een dessert maakt op basis van aardbeien. Het winnende gerecht zal op de beurs te verkrijgen zijn. Wie wil meedingen, kan zijn of haar recept voor 15 november mailen naar agro.expo@skynet.be of opsturen naar de Pennoenstraat 8 in Roeselare.

Tot slot is er op zondag 24 januari van 11 tot 16 uur de ondertussen vertrouwende Koeparade. In 2014 namen liefst honderd runderen mee deel.

Alle info vind je op www.agro-expo.be

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier