"Maandag werd een vergunning verleend aan Pacoliba voor kleinhandelsactiviteiten in de Europalaan 22. Zij deden dit in naam van Action", zegt deskundige lokale economie Florentien Lahoutte van Poperinge. "De vergunning werd dus verleend door het schepencollege, maar de uiteindelijke beslissing om zich in Poperinge te vestigen ligt sowieso bij Action."

Bij Action bevestigen ze de interesse, maar onthouden ze zich van commentaar. "Ik kan alleen aangeven dat we bezig zijn met een project in Poperinge, maar het is nu nog te vroeg om daarover te communiceren", zegt woordvoerder Christiaan Deurloo van Action.

Action had eind 2018 1.325 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk en Polen, goed voor meer dan 46.000 werknemers. In België alleen al heeft de keten meer dan 150 winkels, waarvan 16 in West-Vlaanderen.

Bij Action kunnen klanten onder meer terecht voor huishoudartikelen, kantoorbenodigdheden, speelgoed en textiel. Maar je vindt er ook knutselspullen, producten voor persoonlijke verzorging, snacks en koffie. Elke week zijn er 150 nieuwe producten in de winkel te vinden. (TOGH)

"Maandag werd een vergunning verleend aan Pacoliba voor kleinhandelsactiviteiten in de Europalaan 22. Zij deden dit in naam van Action", zegt deskundige lokale economie Florentien Lahoutte van Poperinge. "De vergunning werd dus verleend door het schepencollege, maar de uiteindelijke beslissing om zich in Poperinge te vestigen ligt sowieso bij Action."Bij Action bevestigen ze de interesse, maar onthouden ze zich van commentaar. "Ik kan alleen aangeven dat we bezig zijn met een project in Poperinge, maar het is nu nog te vroeg om daarover te communiceren", zegt woordvoerder Christiaan Deurloo van Action.Action had eind 2018 1.325 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk en Polen, goed voor meer dan 46.000 werknemers. In België alleen al heeft de keten meer dan 150 winkels, waarvan 16 in West-Vlaanderen. Bij Action kunnen klanten onder meer terecht voor huishoudartikelen, kantoorbenodigdheden, speelgoed en textiel. Maar je vindt er ook knutselspullen, producten voor persoonlijke verzorging, snacks en koffie. Elke week zijn er 150 nieuwe producten in de winkel te vinden. (TOGH)