"Ik hoop dat de directie begint te beseffen dat het ernstiger is dan wat wij hen gezegd hebben", aldus De Weghe. Sinds de gesprekken tussen directie en vakbonden vrijdagavond afsprongen, heeft de directie echter nog geen contact gezocht met het oog op een nieuw overlegmoment, zegt hij. De directie zelf was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Het distributiecentrum van Wevelgem levert onder andere aan Lidl-winkels in Henegouwen. Net als bij de blokkade in Genk gaat het ook in Wevelgem voornamelijk om een initiatief uit Franstalige hoek. Volgens vakbondsvrouw Myriam Delmée (SETCa) is het goed mogelijk dat ook Sint-Niklaas in de loop van de komende uren geblokkeerd wordt.

In tegenstelling tot de christelijke en de liberale vakbond die het voorstel van de directie bij hun achterban verdedigen, nemen de socialisten geen genoegen met de tekst. Ze betreuren dat het voorstel van de directie maar geldt voor zes maanden.

(Belga)

"Ik hoop dat de directie begint te beseffen dat het ernstiger is dan wat wij hen gezegd hebben", aldus De Weghe. Sinds de gesprekken tussen directie en vakbonden vrijdagavond afsprongen, heeft de directie echter nog geen contact gezocht met het oog op een nieuw overlegmoment, zegt hij. De directie zelf was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.Het distributiecentrum van Wevelgem levert onder andere aan Lidl-winkels in Henegouwen. Net als bij de blokkade in Genk gaat het ook in Wevelgem voornamelijk om een initiatief uit Franstalige hoek. Volgens vakbondsvrouw Myriam Delmée (SETCa) is het goed mogelijk dat ook Sint-Niklaas in de loop van de komende uren geblokkeerd wordt.In tegenstelling tot de christelijke en de liberale vakbond die het voorstel van de directie bij hun achterban verdedigen, nemen de socialisten geen genoegen met de tekst. Ze betreuren dat het voorstel van de directie maar geldt voor zes maanden.(Belga)