ABVV West-Vlaanderen staat voor grote veranderingen

Erik Van Deursen van ABVV. © AN
Redactie KW

Het ABVV (Algemeen Belgisch Vakverbond) zal de komende jaren een grondige metamorfose ondergaan. De vakbond zal onder andere meer inzetten op loopbaanbegeleiding en ondersteuning bij een carrièreswitch.

De vakbond moet mee met zijn tijd, wist provinciaal secretaris Erik Van Deursen te vertellen. “2019 wordt voor ABVV een jaar vol grote en kleine veranderingen. Eind deze maand komt ons ledenblad ‘De Nieuwe Werker’ uit in compleet vernieuwde vorm. We willen de inhoud die we aanbieden aan onze leden aanpassen aan de moderne samenleving. We gaan al onze diensten onder de loep nemen en kijken wat de noden zijn.”

Het hoofddoel van de vakbond blijft wel onveranderd. “We willen een sterke vakbond blijven die strijdt voor de noden van zijn leden”, aldus de secretaris. Volgens hem is er nog heel wat werk aan de winkel. “In West-Vlaanderen zijn acht op de tien mensen die werken als arbeiders, bedienden of ambtenaren. Zij doen dus in hoofdzaak onze provincie draaien en toch krijgen zij een veel te klein deel van de koek. Bovendien is de koopkracht van de werkende mens er de laatste drie jaar met meer dan twee procent op achteruitgegaan. De winst van de grote bedrijven is in diezelfde tijd met tien procent gestegen. Dat klopt niet, er is dus de dag van vandaag zeker nog werk voor onze vakbond.”

Concreet zijn er binnen het ABVV al voorbereidingen aan de gang voor een ‘Mars voor Koopkracht’. “Daarnaast zijn we nu ook begonnen met al onze diensten grondig te onderzoeken”, vult Erik Van Deursen nog aan. “We hopen dat in het najaar af te ronden om dan te kijken wat we kunnen veranderen en verbeteren. We willen zeker de dienst loopbaanbegeleiding uitbreiden en ook onze ondersteuning aan mensen die van werk veranderen of op pensioen gaan willen we verbeteren. De regelgeving daarrond verandert constant en dat maakt het moeilijker voor de mensen om te weten waar ze recht op hebben.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier