Aanschuiven voor de markt

© (Foto LC)
Redactie KW

Eigenlijk zijn het ongewone taferelen die we op vandaag soms te zien krijgen. Wie in Middelkerke deze morgen naar de wekelijkse donderdagmarkt wilde, moest net zoals aan de winkels, aanschuiven.

Het goede weer en het feit dat we de zomer naderen en er al heel wat meer volk op de been is zorgde er voor dat de wachtrij op bepaalde momenten fel aangroeide. Wie de markt wilde bezoeken via de Oostendelaan diende aan te schuiven van aan de Camerlinckxstraat. Vrijwilligers staan nog steeds aan de twee toegangen van de markt om de mensen te tellen want in principe mogen er maximum 300 mensen tegelijk een bezoek brengen aan de markt. Er is ook een circulatieplan uitgetekend.

Het is bang afwachten hoe alles zal verlopen tijdens de zomermaanden want dan is er uiteraard nog veel meer volk in de gemeente. Het is nu afwachten op de hogere overheid om te weten te komen of er in Middelkerke, net zoals op veel andere plaatsen, straks meer dan 50 marktkramers een standplaats kunnen krijgen en of er meer volk op de markt mag komen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier