Aannemer failliet, sociale woningen blijven onafgewerkt staan in Ingelmunster

Er is geen bedrijvigheid meer in en rond dit appartementsgebouw in Ingelmunster. © FODI
Redactie KW

Door het faillissement van het bouwbedrijf Frans Verhelst uit Koekelare ligt de bouw van een ruim appartementsgebouw met sociale woningen op de hoek van de Kortrijkstraat en de nieuwe verkaveling Hof van Commerce in Ingelmunster stil. Een curator moet nu beslissen wat er verder moet gebeuren.

Op 28 september werd het bouwbedrijf Frans Verhelst uit Koekelare door de rechtbank in Gent failliet verklaard. Een tweede tegenslag voor de familie, want begin juni dit jaar overleed op 42-jarige leeftijd Pieter Verhelst aan een hartaderbreuk. Peter was al vijftien jaar zaakvoerder van de bouwfirma Verhelst, een firma die hij overnam van zijn vader Frans en uit respect de naam het bedrijf behield.

Ook tegenslag voor iziWonen

Het faillissement betekent ook een serieuze tegenslag voor de sociale huisvestingsmaatschappij iziWonen, die samenwerkte met de firma. Verhelst was immers een ruim appartementsgebouw met sociale woningen aan het bouwen op de hoek van de Kortrijkstraat en de nieuwe verkaveling Hof van Commerce in Ingelmunster. Door de gebeurtenissen liggen de werken nu stil.

Normaal moest het bouwproject al in augustus zijn afgewerkt“, zegt de Ingelmunsterse schepen Katrien Vandecasteele. “Door corona en door het plotse overlijden van een zaakvoerder schoof dat op. Nu is er dus een faillissement, waardoor het einde van de werken nog niet in zicht is. Alles is nu in handen van een curator, die moet beslissen wat er verder zal gebeuren.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.