Aandeel Barco onderuit na aankondiging dat 2020 ‘schrikkeljaar’ wordt

© belga
Redactie KW

Het Kortrijkse beeldvormingsbedrijf Barco heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar de bestellingen (-43 pct tegenover derde kwartaal vorig jaar) en de omzet (-37 procent) aanzienlijk onder het niveau van vorig jaar zien uitkomen. Het aandeel Barco krijgt woensdagochtend op de beurs van Brussel een zware dreun na de trading update.

Volgens Barco zijn er voorzichtige aanwijzingen voor economisch herstel in de divisies Entertainment en Enterprise. Healthcare liet zwakkere resultaten optekenen in alle segmenten en voornamelijk in de Americas-regio als gevolg van uitstel van leveringen.

“Healthcare heeft dan wel een zwakker kwartaal afgeleverd, de fundamentals blijven er erg solide”, aldus De Witte. “En terwijl in Entertainment de globale Cinema en Events segmenten duidelijk op een rollercoaster zitten, blijven de groeimogelijkheden van Barco op langere termijn onveranderd.”

Het aandeel Barco krijgt woensdagochtend op de beurs van Brussel een zware dreun na de trading update. Omstreeks 10.30 uur noteert het met een verlies van ruim 17 procent, op 13,68 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier