https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

50 procent Vlaamse steun voor ontwikkeling Ostend Science Park

Redactie KW

Minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) kent 50 procent steun toe aan de ontwikkeling van het wetenschapspark Ostend Science Park op het bedrijventerrein Plassendale.

Het wetenschapspark is een samenwerking tussen de Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen en de Haven Oostende. De bedoeling is bedrijven en onderzoekers die actief zijn in de blauwe economie samen te brengen. Op termijn wordt er een tewerkstelling van 3.000 mensen verwacht.

“Samenwerking tussen universiteiten, verschillende onderzoeksinstellingen en de bedrijfswereld juich ik toe”, zegt minister Crevits. “Zeker de ontwikkelingen en het onderzoek verbonden aan de blauwe economie zijn een enorme troef voor Vlaanderen. Met de ontwikkeling van het Ostend Science Park creëren we een nieuwe blauwe parel aan onze kust, daarom steunen we die herontwikkeling.”

Blauwe economie

“Onderzoek en ontwikkeling, innovatie en ondernemerschap aan onze Vlaamse kust zijn een succesverhaal. Dat bewijst de uitbouw van de blauwe cluster en de blauwe economie in Oostende. De blauwe economie is één van de vijf actiedomeinen van Haven Oostende. Er is een breed gamma van mogelijkheden binnen de blauwe economie, gaande van hernieuwbare energie, mariene biotechnologie tot de aanpak van afvalproblematiek.”

Op het Ostend Science Park kunnen bedrijven die in de blauwe economie actief zijn, zich verder ontwikkelen. Het Ostend Science Park geeft ondernemers de kans om vlakbij onderzoekers en onderzoeksinfrastructuur hun bedrijf uit te bouwen. Het terrein op Plassendale waar Ostend Science Park wordt uitgebouwd, is 19 hectare groot, waarvan 16 hectare voor het wetenschapspark is voorzien. Daar kunnen enkel ondernemingen zich vestigen die het onderzoeksluik versterken.

“Van strategisch belang”

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits ondersteunt de (her)ontwikkeling van de site en het wetenschapspark dan ook met 50 procent subsidie. “Een wetenschapspark is strategisch van belang”, motiveert de minister. “Op het park zullen er bedrijven komen die activiteiten doen in het maritiem onderzoek. Het park zal in twee fasen worden ontwikkeld. In totaal zullen er op termijn zo’n 3.000 mensen tewerkgesteld worden.”

(HH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.