Op het Beneluxpark kwamen er de voorbije jaren een aantal spelers bij: de Christelijke Mutualiteit, medisch labo Bruyland... De laatste nieuwe aanwinst is Verstraete Development. Op de kop van het Beneluxpark een site die langs de Beneluxlaan ligt verrijst straks het Kortrijk Business Park. "We verwelkomen met plezier Verstraete Development", aldus Koen Byttebier. Hij is voorzitter van intercommunale Leiedal die het Beneluxpark beheert. "Christophe en zijn team hebben ons met hun prachtig project overtuigd."

Geen voorgevel

Het gebouw ziet er dan ook indrukwekkend uit. Het zal bestaan uit zeven bouwlagen en midden in het gebouw komt een patio. "We kozen bij het ontwerpen voor een alzijdig gebouw", aldus Mauro Poponcini van architectenbureau Polo. "Er is geen voorgevel of achtergevel. De onderste verdieping sluit ook naadloos aan bij de rest van het terrein. Zo komt er een terras dat aansluit bij de grote vijver die er komt."

De invulling van het gebouw is zo mogelijk nog imposanter. "We voorzien ruim 18.000 vierkante meter kantoorruimte", stelt Christophe Verstraete, ceo van Verstraete Development, die zijn kantoren op de site-Kinepolis heeft. "We zullen niet per verdieping verhuren, maar kijken naar de behoeften van de huurders."

Mobiele carwash

"Er komt zowel een restaurant, een broodjesbar, een koffiehoek als een traiteur. Op de het gelijkvloers zal er een polyvalente zaal zijn met een capaciteit van 500 personen en er komen ook slimme brievenbussen. Zo kunnen mensen die er werken hun online aankopen daar laten aankomen."

Een 3D-beeld van het gebouw., Repro LOO
Een 3D-beeld van het gebouw. © Repro LOO

Onder het gebouw komt er een parkeergarage in twee verdiepingen met een capaciteit van 276 wagens. Christophe Verstraete: "We zullen daarbij een mobiele carwash voorzien. Wie met de fiets gaat werken, zal gebruik kunnen maken van fietsenstallingen, lockers en douches. Die opbergkastjes en douches zullen ook handig zijn als we sportactiviteiten organiseren om de teamspirit aan te zwengelen."

De bouwvergunning is intussen afgeleverd en in januari 2019 worden de werken opgestart. Tegen september 2020 moet het Kortrijk Business Park klaar zijn. De totale investeringskost voor Verstraete Development bedraagt 40 miljoen euro. (AXV)

Op het Beneluxpark kwamen er de voorbije jaren een aantal spelers bij: de Christelijke Mutualiteit, medisch labo Bruyland... De laatste nieuwe aanwinst is Verstraete Development. Op de kop van het Beneluxpark een site die langs de Beneluxlaan ligt verrijst straks het Kortrijk Business Park. "We verwelkomen met plezier Verstraete Development", aldus Koen Byttebier. Hij is voorzitter van intercommunale Leiedal die het Beneluxpark beheert. "Christophe en zijn team hebben ons met hun prachtig project overtuigd."Het gebouw ziet er dan ook indrukwekkend uit. Het zal bestaan uit zeven bouwlagen en midden in het gebouw komt een patio. "We kozen bij het ontwerpen voor een alzijdig gebouw", aldus Mauro Poponcini van architectenbureau Polo. "Er is geen voorgevel of achtergevel. De onderste verdieping sluit ook naadloos aan bij de rest van het terrein. Zo komt er een terras dat aansluit bij de grote vijver die er komt."De invulling van het gebouw is zo mogelijk nog imposanter. "We voorzien ruim 18.000 vierkante meter kantoorruimte", stelt Christophe Verstraete, ceo van Verstraete Development, die zijn kantoren op de site-Kinepolis heeft. "We zullen niet per verdieping verhuren, maar kijken naar de behoeften van de huurders.""Er komt zowel een restaurant, een broodjesbar, een koffiehoek als een traiteur. Op de het gelijkvloers zal er een polyvalente zaal zijn met een capaciteit van 500 personen en er komen ook slimme brievenbussen. Zo kunnen mensen die er werken hun online aankopen daar laten aankomen."Onder het gebouw komt er een parkeergarage in twee verdiepingen met een capaciteit van 276 wagens. Christophe Verstraete: "We zullen daarbij een mobiele carwash voorzien. Wie met de fiets gaat werken, zal gebruik kunnen maken van fietsenstallingen, lockers en douches. Die opbergkastjes en douches zullen ook handig zijn als we sportactiviteiten organiseren om de teamspirit aan te zwengelen."De bouwvergunning is intussen afgeleverd en in januari 2019 worden de werken opgestart. Tegen september 2020 moet het Kortrijk Business Park klaar zijn. De totale investeringskost voor Verstraete Development bedraagt 40 miljoen euro. (AXV)