38 mensen verliezen hun job bij EuroGifts in Wervik

© MV
Redactie KW

Bij de firma EuroGifts in de Hoogweg in Wervik verliezen 31 arbeiders en zeven bedienden hun job. De firma is gespecialiseerd in bedrukte relatiegeschenken en bestaat al bijna vijftig jaar. De productie verhuist naar het buitenland. Vijftien bedienden blijven in dienst. EuroGifts maakt deel uit van de holding van het familiebedrijf Van Helden uit Nederland.

Het personeel is over de beslissing ingelicht. “De werknemers reageren uiteraard heel ontgoocheld en zijn heel aangeslagen”, aldus vakbondssecretaris Alain Overbergh (ACLVB). “De raad van bestuur van de holding nam donderdag op de hoofdzetel in Tiel de definitieve beslissing om de productie in Wervik stop te zetten.”

De aankondiging van de sluiting van de productie is sinds vrijdagmorgen bij het personeel via de postbode thuis betekend. Normaliter wordt er nog gewerkt tot ergens halfweg augustus. “Nu hebben we dertig dagen tijd om te onderhandelen over de opmaak van een sociaal plan“, zegt Alain Overbergh. “Boven de wettelijke voorzieningen, gaan we samen met de collega’s van het ACV proberen te zorgen voor een bijkomende premie. Er is geld in de holding. En voor alle duidelijkheid: EuroGifts is niet failliet.”

De holding van het familiebedrijf Van Gelderen heeft nog twee vestigingen in Nederland en Polen. “De fabriek in Polen staat er nog maar enkele jaren en het gaapt als een oven dat de productie naar daar gaat verhuizen”, zegt Alain Overbergh. “Al wil de holding dat niet bevestigen.”

(EDB/foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier