31 jobs weg door faillissement Brit-European Transport in Zeebrugge

Redactie KW

Door het over kop gaan van Brit-European Transport, een transportbedrijf dat gevestigd in de Marcus Gerardsstraat in de Zeebrugse achterhaven, worden 31 werknemers werkloos. Voorlopig is er geen mogelijkheid dat er banen behouden blijven.

“De rechtbank van koophandel in Brugge verklaarde maandag BET Zeebrugge met onmiddellijk ingang failliet”, weet curator Yves Castermans. “Snel werd duidelijk dat er geen banen gered konden worden. Woensdagvoormiddag werd het personeel uitgenodigd op de firma, waarna het collectief ontslag volgde van 13 bedienden en 18 arbeiders. Omdat er nog vullers moeten terugkeren en er nog een aantal goederen staan die moeten uitgeleverd worden, namen we voor de administratieve afhandeling vier bedienden tijdelijk terug in dienst.”

“Ondertussen kijken wij of er eventueel een overname mogelijk is van de activa of er eventueel een overdracht van de onderneming kan gebeuren. Maar daar zijn nog geen concrete gegevens over.” Bij de activa horen alvast een wagenpark met negen trucks en zowat tweehonderd trailers.

(DM – Foto DM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.