16 arbeiders van CNH testen positief op corona

Zestien personeelsleden van Case New Holland in Zedelgem testen positief op het coronavirus. © Bieke Cobbaert
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Het coronavirus is binnengeslopen bij Case New Holland (CNH) in Zedelgem. 16 arbeiders testten positief op Covid-19. Voor het productieproces zijn er geen gevolgen.

Bij Case New Holland (CNH), een van de grootste bedrijven in West-Vlaanderen, zijn 16 personeelsleden positief getest op het coronavirus. Zijn zitten momenteel in quarantaine. “Aan de ingang van het bedrijf hebben we een temperatuurdetectiesysteem, dat bovendien heel laag ingesteld staat”, vertelt woordvoerster Evelyne Vandevyvere. “Wie meer dan 37,3 graden Celsius heeft, komt het bedrijf niet binnen en moet meteen naar de huisarts gaan. Desondanks blijken er toch positieve gevallen te zijn. Voor de productie zijn er geen gevolgen. Elke besmetting is er uiteraard een te veel, maar we spreken op dit moment van 16 positieve gevallen op 2.400 werknemers.”

Bij CNH bestaat een volledig draaiboek. “Wie symptomen heeft, wordt naar onze medische dienst gebracht. De werkplek wordt meteen ontsmet en het systeem van contactopsporing wordt in gang gezet. Zijn er meerdere mensen met symptomen op één afdeling, dan wordt de volledig afdeling getest. Op dit moment is zo één volledig afdeling gecontroleerd geweest. Als bedrijf proberen we het maximale te doen. Zo is sinds kort het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen op de site en is thuiswerk voor de bedienden de norm geworden. Zo proberen we minder volk op de werkvloer te hebben en meer veiligheid voor de arbeiders te creëren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier