Echte Van Gogh te koop op beurs

Redactie KW

Voor de allereerste keer in ons land is er in Knokke-Heist een echte Van Gogh te koop. Op de internationale kunst- en antiekbeurs in cultureel centrum Scharpoord is er veel belangstelling voor het schilderij van Vincent van Gogh. De Nederlandse kunsthandel biedt het werk ‘la chaumière sous les arbres’ aan voor 2,7 miljoen euro. Of één van de 11.000 beursbezoekers effectief de koper wordt, moet de komende dagen blijken.

Heel veel belangstelling dit jaar voor de 35ste editie van Art Nocturne Knocke. Hoewel kunsthandel Jacobs dit schilderijtje uit 1885 niet speciaal in de kijker zet, komen heel wat mensen opdagen.

“Vijf jaar voor zijn dood heeft hij het geschilderd. Het is ook opvallend dat hij gaat experimenteren met het schilderen met zijn vingers. Je ziet het aan de boom en ook aan de lucht. Het begin van zijn veel fellere periode”, zegt Marianne Heggen van Kunsthandel Frans Jacobs.

meer dan Van Gogh alleen

De inrichters zijn blij met de Van Gogh, maar benadrukken dat er nog veel meer is. Er is ook werk van Karel Appel, Kees van Dongen, Salvador Dali en heel wat uitzonderlijke antiquiteiten en juwelen. Art Nocturne is de grootste internationale kunst- en antiekbeurs van het zomerseizoen.

Kijken of al dit moois in uw budget past kan nog tot en met zondag. Tegen dan moet ook blijken of het werk van Van Gogh voor 2,7 miljoen euro de deur uit is. (SK)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier