Earth Explorer Oostende staat te koop

Redactie KW

Merlin Entertainments heeft aangekondigd dat het een koper zoekt voor het wetenschappelijk attractiepark Earth Explorer in Oostende.

Earth Explorer werd oorspronkelijk bedacht door de Belgische ruimtevaarder Dirk Frimout en de Stichting Dirk Frimout. In samenwerking met het stadsbestuur van Oostende, de provincie, de Vlaamse regering en de uitbater van attractieparken Merlin Entertainments opende Earth Explorer zijn deuren in 2004. Earth Explorer is een attractie die de bezoekers meeneemt op een tocht waarop zij de dynamiek van de vier natuurelementen leren kennen. Aan de hand van simulators en doe-experimenten wordt de impact van wind, vuur, water en aarde tot leven gebracht.

Commerciële resultaten

Merlin beheert momenteel 88 attracties in 19 landen. Haar groeistrategie is momenteel in hoofdzaak gericht op de wereldwijde verdere ontwikkeling en bouw van haar Sea Life aquariums, Madame Tussauds, Legoland Discovery Centres en de ‘Eye’ observatieplatformen. “Earth Explorer is een uitstekend concept en hoewel het voortdurend goede commentaren kreeg van zijn bezoekers, is de attractie er niet altijd in geslaagd de zeer scherpe commerciële resultaten te halen die een wereldwijde onderneming eist”, zegt Merlin.

(A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier