Duizend flessen en schoenen spoelen aan op het strand in Bredene

Op zaterdag 5 juli zullen sommige badgasten niet weten waar ze het hebben.

© JC

Voor het zingevingsevenement Duynewake zullen ruim 500 flessen en 500 schoenen uitgezet worden bij de vloedlijn tussen strandpost 3 en 4. Alle Bredense basisscholen werken mee aan dit project waarbij de kinderen een fles maken met een boodschap. In deze boodschap drukt ieder kind zijn verwondering uit en wenst het daarbij ook toe aan de vinder van de fles. Tijdens het evenement neemt iedere bezoeker aan de Duynewake zo’n unieke fles mee naar huis.

Confrontatie met de leegte

Ook de schoenen komen van vele Bredense voeten. Schoenen laten sporen na in het zand als teken van onze aanwezigheid. Al vlug spoelt de zee alle sporen weg. Als het dan opnieuw eb wordt, worden we geconfronteerd met de leegte en met de brokken die de storm als aanspoelsels op het strand nalaten. Met aangrijpende dans en sterke ritmes wordt het verhaal van eb en vloed gebracht tussen de schoenen en andere aanspoelsels. Een ode aan mensen die hun leven op zee lieten, maar ook aan hen die aan de vloedlijn achterblijven.

Dit is maar een fragment van wat duynewake 2014 zal worden. Onder de titel EB gaan artiesten op zoek op strand, in duinen naar sporen van God. Sommige vinden ze, anderen volgen ze, en nog anderen hoeven er helemaal niet naar op zoek… ieder zijn eigen spoor.

Aangrijpende avond

Dansgroepen, koren, muzikanten, kunstprojecten, vertellers…alle ingrediënten zijn er om van EB een aangrijpende avond te maken. Door de steun van de gemeente Bredene is dit zingevingsevenement gratis.

EB start op 5 juli om 18 uur met een vissersmis aan het Bredens kapelletje. Aansluitend is de nocturne vrij toegankelijk tussen 19 en 22 uur. De wandeling langs het strand en door de duinen kan gestart worden aan de kiosk naast het Staf Versluyscentrum of aan strandpost 3, waar om 19.30 uur ook een zegening van de zee plaatsvindt. Bij slecht weer vindt het evenement plaats in de Sint-Theresiakerk van Bredene-Duinen.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.