Duitse reservisten restaureren oorlogsmonumenten in Vladslo

Redactie KW

In de omgeving van de Duitse militaire begraafplaats in het Praetbos bij Vladslo zijn sinds kort vrijwilligers van het Duits reserveregiment Marsch & Arbeitsgruppe aan het werk. Onder leiding van Oberstleutnant d. R. Peter Weyers geven ze er enkele monumenten uit de Eerste Wereldoorlog een grondige opknapbeurt.

Het gaat om twee shelters die ook als wachthuisjes dienstdeden en een gedenkmuur met inscriptie, aangelegd door Duitse soldaten die er tijdens de oorlog waren gestationeerd. Als toemaatje herstellen ze ook de poort aan de ingang van het Praetbos, hoewel die aanvankelijk niet op het programma stond.

De reservisten zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe: al jarenlang zetten zij zich kosteloos in om de verschillende Duitse militaire begraafplaatsen in België en Frankrijk te onderhouden. Jaarlijks nemen ze ook deel aan de Vierdaagse van de IJzer en de bijhorende herdenkingsplechtigheid in Vladslo. Daaruit is hun engagement gegroeid. Voor de duur van de werken krijgen de vrijwilligers van het stadsbestuur en het OCMW van Diksmuide logement aangeboden in het Regionaal Centrum De Opstap in Beerst.

(TVDW-foto TVDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.