Dubbelinterview : Quotes van De Clerck en Van Quickenborne

Redactie KW

De laatste jaren had onze stad een grote luxe: twee Kortrijkse ministers in de federale regering. Maar de partij van Vincent Van Quickenborne (Open VLD) trok de stekker uit die regering, iets waar Stefaan De Clerck (CD&V) het erg moeilijk mee had omdat zijn hervormingen op justitie werden stilgelegd. Toch wou hij dat ze samen de stekker uit de regering hadden getrokken.

Het dubbelinterview leverde een boeiende babbel op, we trakteren alvast op enkele opmerkelijke quotes :

„Waarom heeft Alexander (De Croo, red.) dan niet gepraat met Marianne (Thyssen, red.) ? Als we samen de stekker eruit hadden getrokken, stonden we nu sterker.” (Stefaan De Clerck)

„Bij Open VLD hebben ze gezegd stop, we geloven het niet meer. Een nieuwe start? In een land als België kan je het verleden niet wegtoveren en vanaf nul herbeginnen.” (Stefaan De Clerck)

“We moeten snoeien om te bloeien. We moeten eerlijk zijn: er komt geen grote belastingsverlaging…” (Vincent Van Quickenborne)

” Als je een vermogensbelasting wil invoeren, jaag de mensen nog eens op kosten. Dan snij je niet alleen in het vet, maar in de spieren van de economie. ” (Vincent Van Quickenborne)

„Eigenlijk moet de kiezer het kartel CD&V – N-VA herstellen…(lacht)” (Stefaan De Clerck)

“We zijn aan het verbouwen. In het najaar neem ik ook privé een nieuwe start…” (Vincent Van Quickenborne)

(MVM)

Het hele interview in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 11 juni 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.