Drugssectie van lokale recherche van Riho-politie wordt versterkt

Redactie KW

De Riho-politiezone voert de komende weken en maanden de acties in het kader van de drugsproblematiek gevoelig op. Bedoeling is verder harde klappen toe te dienen aan het vertakt handelsverkeer en uitgebreid dealersnet. De voorbije weken werden 3 (cannabis)plantages ontmanteld.

„We willen het beter beheersen, de problematiek oplossen kunnen we echter niet. Dat er nog één school drugsvrij zou zijn, is een utopie. De ene instelling is wel drugsarmer dan de andere”, duidt Riho-korpschef Curd Neyrinck.

Het was verleden jaar nauwelijks uit het nieuws: in zeven maanden vielen op het grondgebied van Roeselare vijf drugsdoden. Dat cijfer moet echter worden gerelativeerd. In twee gevallen met dodelijke afloop was er sprake van een overdosis drugs, in de drie andere gevallen bleek uit de autopsie dat de doodsoorzaak eerder onrechtstreeks aan drugs was gelinkt: een overdosis methadon, eventueel in combinatie met andere genotsmiddelen, zoals alcohol,…

Meer mensen, meer zaken

De drugsproblematiek stond na die drugsdoden – absoluut niet positief voor het imago van een stad – hoog op de politieke agenda. Maar ook binnen het politiecollege van de Riho-zone is er eensgezindheid om nog meer middelen in de strijd tegen drugs in te zetten.

„We beschikken over heel wat informatie, zodat het aangewezen is om in de strijd tegen drugs nog meer personeel in te zetten. Die bekommernis deelt ook het politiecollege, dat van de drugsaanpak een absolute prioriteit maakt.” Binnen de lokale recherche wordt de drugssectie versterkt. „De grote toevoer van bijvoorbeeld heroïne komt uit Antwerpen, eventueel via een tussenstop in Gent. Ook buiten onze eigen zone steken we heel wat werk in die drugsaanpak. Het blijft onze bedoeling om de kraan dicht te draaien. We werken nauw samen met de lokale politie in Antwerpen en met de federale politie.” (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 12 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier