Drugsbende opgerold

Redactie KW

De lokale recherche van de politiezone Riho heeft in samenwerking met de zones Vlas, Midow en Tielt een nieuwe zware klap toegediend aan het drugsmilieu in de regio. Er werden 5 kilo marihuana, 4 voertuigen, 17.900 euro cash geld en negen wapens in beslag genomen. 8 personen zijn aangehouden.

De voorbije drie maanden werkten speurders van de politiezones Riho, Vlas, Midow en Tielt, op een groot drugsdossier, dat begin deze week werd afgerond met een inval in Roeselare en verschillende huiszoekingen in Roeselare, Ledegem, Wevelgem, Kuurne, Kortrijk en Ardooie. Het onderzoek spitste zich niet toe op gebruikers, maar op leveranciers van grote hoeveelheden cannabis en heroïne.

Aanvoer vanuit Antwerpen en Nederland

De aanvoer van de softdrugs gebeurde uit Antwerpen en Nederland. Bij een transactie van twee kilogram marihuana werden begin deze week in Roeselare verscheidene personen aangehouden. Daarna volgden op een aantal adressen huiszoekingen. Uit onderzoek bleek dat de bende goed georganiseerd was en over de meest gesofisticeerde middelen beschikte. “De grote hoeveelheden softdrugs zaten verpakt in grote (sport)zakken”, zegt Lieven Vandenberghe, hoofd van de lokale recherche van de Riho-politiezone. Bij verschillende verdachten werd het nodige verpakkingsmateriaal gevonden. “Ze hielden zich duidelijk bezig met groothandel, niet met de detailhandel aan gebruikers.” Er werden ook (stroomstoot)wapens gevonden, wat er op wijst dat de verdachten niet voor geweld terugdeinsden.

Prijs voor cannabis verdubbeld

Volgens Riho-korpschef Curd Neyrinck is het verontrustend dat de prijs van cannabis de jongste tijd blijkbaar is verdubbeld. Voor een gram cannabis zou op de markt nu al 10 euro worden betaald. “In het verleden deden we ook al met succes drugsacties. Die zullen we ook blijven herhalen.”

De balans …
De in beslag genomen goederen zijn vier wagens (twee BMW’s, Opel, Audi), 17.900 cash geld, 15 gram cocaïne, gebruikershoeveelheden anabolica, één pers (voor het persen van hasj of coke), 2 kleine plantages cannabis (Roeselare en Kortrijk) en 5 kilo marihuana (straatwaarde 50.000 euro). Er werden negen wapens in beslag genomen : 3 stroomstootwapens, 1 pistool, 2 telescopische matrakken en 3 bussen pepperspray.

Acht mensen aangehouden

Voor de onderzoeksrechter in Kortrijk verschenen elf personen, acht van hen werden in dit drugsdossier aangehouden. Het gaat om drie hoofdverdachten uit Roeselare, twee leveranciers uit Antwerpen en drie tussenpersonen uit Kortrijk en Ardooie. Zes van de acht personen die werden aangehouden, zijn bij politie en gerecht bekend. Het gaat voornamelijk om mensen van Albanese en Marokkaanse origine.

(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 25 juni 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten