Drugs gevonden bij Bekaert in Zwevegem

Redactie KW

De cocaïne die werknemers van Bekaert gisteren in een transport vonden heeft een straatwaarde van zo’n één miljoen euro. Het parket spreekt van een erg grote vangst. Dat de drugs in een container van de staaldraadproducent stak is volgens het parket puur toeval. Wellicht had de cocaïne als bestemming de haven van Antwerpen.

Meer dan twintig kilo cocaïne vonden werknemers van Bekaert Zwevegem gisteren in een sporttas in een container met staaldraadproducten. Het is de eerste keer dat het bedrijf dit meemaakt. En het is een grote vangst voor de regio.

Normaal zijn de zegels van de containers die in Zwevegem arriveren onaangeroerd. De container komt uit een filiaal in Brazilië die wekelijks staaldraadcontainers overmaakt. Vermoedelijk werden de drugs in de haven van Brazilië in de container gedropt. Volgens het parket heeft de drugstrafiek niets van doen met het bedrijf Bekaert. Het gerecht onderzoekt nu wie de drugs in de containers stak en voor wie de meer dan 20 kilo cocaïne bestemd was, maar het maakt zich weinig illusies dat de smokkelaars gevat zullen worden.

Drugs gevonden bij Bekaert in Zwevegem

Bekijk hier de reportage

(AD)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.