Driesterrenkok Peter Goossens trakteert bij Poverello

In Kortrijk trakteerde driesterrenkok Peter Goossens de gasten van Poverello met een feestmaaltijd.
Redactie KW

In Kortrijk trakteerde driesterrenkok Peter Goossens de gasten van Poverello met een feestmaaltijd. In dit onthaalhuis kunnen mensen, die het niet zo breed hebben, terecht voor een warme maaltijd. En voor dat goede doel kwam de topchef naar Kortrijk. Van zijn kookdemonstratie wordt er een DVD gemaakt die later verkocht wordt ten voordele van Poverello.

Peter Goossens kookt vandaag op verplaatsing. Maar de gerenommeerde chef van het HOF VAN CLEVE heeft al voor hetere vuren gestaan. Bovendien is het grootste werk vooraf al gebeurd. Het gaat om kant en klare gastronomie en in de keuken van Poverello wordt enkel nog de laatste hand gelegd.

“We hebben alles bij ons klaargemaakt in professionele keukens en hier zijn ze ook goed uitgerust met een fornuis, een friteuse en een grote braadslede. Het is zoals wij het voorons zouden maken. Maar bij jullie kost dat wel een paar honderd euro. Het is wel niet helemaal hetzelfde, want hier gebeurt alles met vrijwilligers die werken voor het goede doel”, zegt Peter Goossens. Voor zijn menu kiest Peter Goossens voor klassiekers als kreeftensoep, een koninginnehapje afgewerkt met met Noordzeegarnaaltjes en een chocolademousse.

Dagelijks komen er zo’n 120 mensen langs bij Poverello in Kortrijk. Voor een middagmaal betaal je 1 euro. Hier is iedereen welkom en er worden weinig vragen gesteld, want niemand loopt graag met zijn armoede te koop.

De Kortrijkzaan Jan Vermeire startte 30 jaar geleden met POVERELLO in de Brusselse Marollen. Nu zijn er verspreid over het hele land 13 onthaalhuizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier