Drie VTI-leerlingen verzamelen oude gsm’s voor WWF

Redactie KW

Drie jongens uit het VTI van Roeselare doen een oproep om je oude gsm aan WWF te schenken en zo mee te werken aan een betere wereld. Robin Aernoudt uit Lichtervelde is één van hen.

Louis De Schryvere uit Roeselare, Robin Aernoudt uit Lichtervelde en Joshy Jonckheere uit Westrozebeke volgen alle drie de richting Mechanica-Elektriciteit in het tweede jaar van het VTI van Roeselare. Het was Louis die een spotje zag op WTV dat de kijkers opriep om oude gsm’s te gaan verzamelen voor WWF.

Campagne voeren

„Ik dacht, da’s iets voor mij”, begint Louis. „Maar om het op mijn eentje te rooien ? Ik vond het beter om enkele andere jongens aan te spreken en samen te werken. Jongens uit andere gemeentes, zodat we ook elders campagne konden voeren dan alleen in Roeselare.” Zo kwam hij bij zijn makkers uit Westrozebeke en Lichtervelde terecht, en die waren meteen bereid om mee te doen. „We waren geschokt toen we hoorden dat er dértig miljoen ongebruikte gsm’s in de lade liggen. En we zijn natuurvrienden”, verduidelijken ze.

Nu al vijftig stuks

Intussen liggen hun eigen oude gsm’s uiteraard ook al op het hoopje van nu al zo’n vijftig stuks. „Het gaat vlot : de mensen die een oud exemplaar hebben liggen werken altijd meteen mee”, heeft Robin al gemerkt. „Maar we blijven naarstig op zoek. Aan welke criteria die gsm’s moeten voldoen ? Geen. We kunnen alle types van alle merken gebruiken. De simkaart en eventueel de geheugenkaart mogen er uit, maar dat moet niet.”

(FJA)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 11 juni 2010

>> Heb je zelf ook een oud exemplaar waar je van af wilt, dan kan je die onder meer gaan afgeven op het stadhuis in Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.