Drie van de dertig finalisten Sociale Wetenschappen Olympiade zijn leerlingen van VMS Roeselare

Redactie KW

Ann Sophie Raes, Miet Lezy en Hanne Vanbecelaere (VMS Roeselare) zijn geselecteerd voor de finale van de Vlaamse Sociale Wetenschappen Olympiade, die op zaterdag 21 mei in Brussel plaats heeft. “Het is een bevestiging van de kwaliteit van onze afdeling humane wetenschappen”, zegt begeleidende leerkracht Nele Goethals

De Sociale Wetenschappen Olympiade werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. 780 leerlingen uit de derde graad namen deel, goed voor 314 projecten met een onderzoek naar sociale problemen. Op de finale op zaterdag 21 mei zullen drie VMS-leerlingen hun paper mondeling verdedigen in aanwezigheid van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams parlement.

Ann-Sophie Raes zocht een antwoord op de vraag hoe dyslectische jongeren van de tweede graad de maatregelen die de school voor hen treft, ervaren. De vrije tijd van lagere schoolkinderen was het onderwerp van Miet Lezy. Hanne Vanbecelaere interpelleerde de inwoners van Roeselare over hun visie op het afvalbeleid. “De leerlingen hebben volledig zelf de paper geschreven. De rol van de leerkracht beperkt zich tot coaching”, aldus VMS-leerkracht Nele Goethals. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.