Drie jaar voorwaardelijk voor verslaafde dealer

Redactie KW

Een 19-jarige dealer uit Roeselare is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan zes maanden effectief, en een boete 5.500 euro, waarvan 1.375 euro effectief. Op 1 september vorig jaar reed hij tot twee keer toe met zijn wagen op een agent in. De komende vijf jaar moet hij zich aan probatievoorwaarden houden.

Tijdens een achtervolging door de politie reed de man op 1 september 2008 tot twee keer toe met zijn wagen op een agent af. Hij probeerde te ontsnappen omdat hij speed op zak had.

Naar eigen zeggen probeerde de jongeman tussen twee politiecombi’s door te rijden, maar mislukte dit. Hij ontkent dat hij moedwillig op de agent, met wapen in de aanslag, inreed.

De man gaf wel toe dat hij zwaar verslaafd was en heroïne, speed, xtc en cannabis verkocht om zijn eigen gebruik te financieren. Hij is geen onbekende voor het gerecht en zat eerder al ruim een jaar in de cel.

De rechter verklaarde een bedrag van 285 euro verbeurd. Aan de agent moet de man een schadevergoeding van 250 euro betalen. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.