Drie jaar rijverbod en voorwaardelijke celstraf voor doodrijder Anzegem

Redactie KW

(MET VIDEO) Een man van 22 uit Anzegem heeft één jaar voorwaardelijk gekregen, en drie jaar effectief rijverbod, omdat hij een fietser doodreed. De bestuurder was toen onder invloed van drank en medicijnen.

Het ongeval gebeurde in november vorig jaar, in de Statiestraat in Anzegem. Het slachtoffer, een jongeman van 20, werd aangereden op zijn fiets en was op slag dood.

Het ongeval zorgde al voor heel wat beroering in Anzegem. Toen de zaak onlangs al voor de rechter in Kortrijk kwam, waren meer dan honderd vrienden en sympathisanten van het slachtoffer naar de zitting gekomen. Ze hekelden ondermeer de politie, en vroegen zich af waarom het zolang had geduurd voor er een ademtest werd afgenomen bij de bestuurder.

De familie van de bestuurder zegt dat ze zelf gebukt gaat onder het ongeval dat hun zoon heeft veroorzaakt. Ze kregen naar eigen zeggen dreigbrieven en raakten in een depressie.

Hun zoon kreeg nu dus een voorwaardelijke celstraf, en een rijverbod van vijf jaar waarvan drie jaar effectief. Hij moet zich ook medisch en psychisch laten onderzoeken

(JV)

Drie jaar rijverbod en voorwaardelijke celstraf voor doodrijder Anzegem

Bekijk hier de reportage

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.