Douanepersoneel houdt stiptheidsactie

Redactie KW

Op de luchthaven van Oostende heeft het douanepersoneel deze voormiddag een stiptheidsactie gehouden. De douaniers nemen het niet dat ze tijdens hun werk telkens voorbij de veiligheidscontrole moeten. Een delegatie van de vakbonden kwam ter plaatse kijken, maar kreeg van de luchthavendirectie geen toegang tot het luchthaventerrein. Begin januari volgen hardere acties.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 zijn de veiligheidsvoorschriften op luchthavens flink toegenomen. En dat geldt niet alleen voor passagiers, maar ook voor het douanepersoneel dat de goederen controleert. Dat wordt bij het uitoefenen van hun job te pas en te onpas gefouilleerd door privé-veiligheidspersoneel. En die gang van zaken zijn de douaniers grondig beu.

Overleg tussen de vakbonden en het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart gisteren draaide op niets uit. Een vakbondsdelegatie wou vanmorgen een personeelsvergadering organiseren op de werkvloer. Maar dat was buiten de luchthaven-directie gerekend.

Op de luchthaven van Oostende werken zo’n 30 douaniers. Ze zijn als ambtenaar in dienst voor het ministerie van financiën. In elk geval zal het incident in Oostende nog een staartje krijgen. Want begin januari willen de vakbonden alle luchthavens van ons land platleggen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.