Doortocht Mesen afgesloten : De Lijn past dienstregeling bus 72 aan

Redactie KW

Per 1 september past de Lijn haar dienstregeling aan voor Lijn 72 Ieper-Le Bizet. Dat is nodig doordat er, door de ingrijpende werken voor de heraanleg van de centrale doortocht van Mesen, meer dan een jaar lang een flinke omlegging moet worden gereden tussen Mesen en Ploegsteert.

Sinds 17 augustus al zijn alle haltes tussen de Ieperhoek en Ploegsteert Kerk tot nader order afgeschaft, de halte Mesen dorp is verplaatst naar de Steenstraat/Komenstraat.

Om de vertragingen die uit de omlegging voortvloeien binnen de perken te kunnen houden, zal vanaf donderdag 1 september ook de dienstregelingstabel worden aangepast. Richting Ieper worden de meeste ritten in Le Bizet en Ploegsteert met enkele minuten vervroegd. Zo ook de druk bezette scholierenbus ‘s ochtends, die voortaan in Le Bizet vertrekt om 7.28 uur en in Ploegsteert om 7.33 uur.

Vertrekkend vanuit Ieper, zullen een aantal ritten van het station dadelijk richting Le Bizet rijden en dus niet langer Ieper Markt bedienen. De bussen die wel nog de markt bedienen zullen voortaan op de markt starten en hebben daardoor een vroeger vertrekuur. (JRE)

Zie de nieuwe dienstregelingen als bijlage.

Weekdagen.pdf

Zaterdag.pdf

Zondag.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.