Door Vangheluwe gewijde priesters wisselen van gedachten over recente gebeurtenissen

Redactie KW

Heel wat priesters, die de voorbije 25 jaar zijn gewijd door voormalig bisschop Roger Vangheluwe van Brugge, zijn gisteravond samengekomen. Ze wisselden van gedachten over het ontslag van Vangheluwe, en de problematiek van seksueel misbruik in de kerk. De priesters komen wel meer samen, maar de bijeenkomst was na de recente gebeurtenissen ook bedoeld om hen een hart onder de riem te steken.

“De priesters hebben de voorbije weken ook veel mensen ontmoet die met heel uiteenlopende gevoelens aankloppen omtrent de crisis die de kerkgemeenschap in het bisdom Brugge doormaakt”, zegt woordvoerder Peter Rossel van het bisdom Brugge. “Natuurlijk is het ook voor priesters niet gemakkelijk om dit een plaats in hun leven te geven. Ook zij zoeken naar woorden om uit te drukken wat hen allemaal is overkomen.”

“Na een gebedsmoment en een inleiding kregen ze de kans om elkaar in kleine groepjes rustig te beluisteren. Dit samenzijn helpt de priesters om steun te vinden bij elkaar en hun verbondenheid sterker te maken in Gods Geest”, zegt Rossel. “Ze kunnen er moed uit putten om door te gaan.”

(jv/belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.