Doofstomme man veroordeeld voor brandstichting

Redactie KW

Een 52-jarige doofstomme man uit Roeselare is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voorwaardelijk voor brandstichting van drie afvalcontainers op 18 juli aan het Roeselaarse Mammoetwinkelcentrum.

Enkel de periode van voorhechtenis – enkele dagen na de brandstichtingen belandde hij in de cel – is effectief, op voorwaarde dat hij zich aan enkele voorwaarden houdt.

Winkelpand

Passanten merkten op de zondagnamiddag van 18 juli vuur op aan AVA Papierwaren langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Een afvalcontainer aan de zijkant stond in vuur en vlam. Door de hitte sprongen de ruiten van de winkel stuk. Het vuur sloeg over op het winkelpand en vernielde het bureel en een magazijn.

Afvalcontainers

Toen de Roeselaarse brandweer aan AVA arriveerde, merkte het ook een zwarte rookpluim op aan O’Cool. De inzittenden van een andere brandweerwagen zagen dan weer vuur aan Brico. Bij die laatste twee winkels bleef de schade beperkt tot de afvalcontainer.

Bewakingscamera’s

Aanvankelijk werd gedacht aan kwajongensstreken maar camerabeelden bij Brico maakten duidelijk dat de 52-jarige man uit Roeselare verantwoordelijk was voor de brandstichtingen. Omdat hij zich liet filmen door een bewakingscamera was het voor de politiediensten een fluitje van een cent om de dader na enkele dagen al te klissen. Hij verblijft al bijna vier maanden in de cel. Aan de onderzoekers verklaarde hij graag vuur te zien. Hij werd voor de rechter met gebarentaal bijgestaan door een tolk. (Belga)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier